Opera for iPad

Har skrevet en sak om Opera for iPad på Loveapple.no

Les Opera på iPad

Erfaringen så langt er at det er en brukervennlig nettleser, men det som ødelegger opplevelsen er at den oppfattes som en mobilnettleser av de store nettstedene og at man dermed får en opplevelse tilpasset en liten skjerm på iPad’en. Ikke akkurat noe å rope hurra for.

Skulle likt å vite hvor problemet ligger, om det er Opera eller nettavisene sin skyld.

Der ser det jammen ut som om nettavisene nå viser tablet/ipad verjsoner av sidene istedenfor å vise mobiltelefon-tilpasset innhold. Flott. Sånn går det når man ikke prøver igjen før man skriver.

2 hendelser på “Opera for iPad”

  1. Det har du selvsagt helt rett i. I og med at dette ble ordnet uten oppdatering fra Opera sin side vil jeg anta at avisene brukte en litt for vid sjekk av User Agent for å vise frem mobilversjonen.

  2. Tja, en nettleser kan ikke annet enn å vise siden som blir sendt til dem. Veldig mange nettsteder «sniffer» på User-Agent-strengen (nettlesernavnet) og sender ut forskjellige sider til forskjellige nettlesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *