Aftenposten med feilslått e-strategi

Aftenposten e-utgave

Aftenpostens prispolitikk for e-versjoner av avisen vil bli en fiasko hvis ikke norske abonnenter viser seg å være svært forskjellige fra de amerikanske.

I USA har det vist seg at å kreve mer for nettversjoner enn for trykte versjoner ikke gir nok salg, og man har valgt å gå for gunstigere abonnentordninger som gjør at man kan få avisene billigere elektronisk enn på papir.

I Norge begynner Aftenposten å ta seg betalt for de elektroniske utgaven fra den 7. juni og har i dag lanserert sin prisliste. En prisliste hvor de elektroniske abonnementene faktisk er dyrere enn papirabonnementet.

Her er prislisten:

aftenposten prisliste

For mitt vedkommende koster papirutgavene følgende per måned (riktig nok med startrabatt):

Morgenavisen, mandag til søndag: kr. 205,-
Morgenavisen, mandag til lørdag: kr. 191,-

Ser vi dette sammenstilt så vil jeg altså kun betale 1 krone mer per måned for å få papirutgaver mandag til lørdag, og alle de elektroniske utgavene enn hvis jeg kun velger den elektroniske. Velger jeg å kun ha avisen elektronisk, betaler jeg 34 kroner MER per måned enn hvis jeg skulle fått avisen levert utenfor døren.

Jeg vil tro at man ikke har vesentlig høyere produksjonskostnader, og at distribusjonskostnadene er tilnærmet null for en elektroniske utgaven av Aftenposten.

Så dette virker ikke som noe supertilbud på meg, og jeg tviler på at mange andre vil synes at det er greit å betale kr. 239,- per måned for en elektronisk utgave når papirutgaven kun koster kr. 191,- per måned.

Aftenposten må lage elektroniske versjoner som er BILLIGERE enn dagens papirutgaven for at dette skal slå ann. Det har erfaringene fra USA vist oss allerede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *