OS-X tips: Mailplane, en uvurderlig støttespiller til Gmail / Google Apps Mail

Mailplane er en applikasjon som gjør hverdagen med Google Mail (for ditt eget domene) eller Gmail mye enklere. Kort fortalt er det et program hvor du lett kan skifte mellom flere forskjellige kontoer. Men Mailplane er også utrolig mye mer.

Mailplane er et slags «mellomlag» mellom nettversjonene av Google sine epostløsninger, og ikke direkte en mailapplikasjon, selv om den i bruk faktisk på mange måter fremstår som nettopp en applikasjon. Noe som for min del gjør at det er enklere å holde oversikt over hvor webmailen min faktisk befinner seg.

I min arbeidshverdag bruker jeg epostkontoer hos Google for privat epost, og for epost for et par selskaper jeg jobber hos. Det er m.a.o. behov for å bytte mellom epostkontoer hos Google hele tiden.

Mailplane har støtte for Growl (notifikasjoner) og lydvarsler når du får epost. En funksjon jeg personlig har valgt å slå av. Jeg har faste rutiner for når jeg sjekker e-post, må du få tak i meg på sekundet er m.a.o. ikke epost riktig måte å kontakte meg på.

I arbeidet bruker jeg også Omnifocus som er et GTD program (Få ting gjort, på norsk) som holder oversikt over alt jeg skal gjøre. Og jeg bruker Evernote for å ta vare på forskjellige typer dokumenter jeg jobber med.

Det som er genialt med Mailplane er at det er enkelt å knytte disse sammen med Evernote (se hvordan) og Omnifocus (se hvordan)

For hardcore GTDere kan jeg jo nevne at Mailplane har en plugin som heter 0Boxer som gjør jobben med inbox zero (enkelt forklar, innbokstømming) til et spill hvor du får poeng når du svarer, arkiverer eller sletter en epost.

Mailplane har integrasjon mot en rekke Mac programmer. Du finner en oversikt her.

For de virkelige geekene kan jeg også nevne at man selvsagt kan bruke Applescript for å styre Mailplane.

Her er en videopresentasjon av Mailplane

Så kort fortalt: Absolutt anbefalt kjøp hvis du, som jeg, bruker Google Mail / Gmail i utstrakt grad og ønsker å bli litt mer produktiv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *