Tilsvar fra Bedriftsguiden

Interessant å se hva Bedriftsguiden tenker om det jeg skriver.. I et blogginnlegg som de senere trakk på bedriftsguiden.blog.com skriver de blant annet at de er et aksjeselskap og de forsøker å få det til å se ut som om Gunnar Andreassen ikke har noe med selskapet eller Kataloglisten.no å gjøre.

Jeg har tenkt å sitere noen av Bedriftsguidens påstander i deres artikkel for så å støtte opp om mine tidligere uttalelser om selskapet.

Se det orginale innlegget i deres blogg (event. Googles cache (lokal kopi)). (Oppdatert 17.02.2007).

Fra Bedriftsguidens blogg:

Jarle Dahl Bergersen i enkeltmannsselskapet som driver nettsiden bergersen.net har publisert endel uriktig og negativ omtale av flere nettbedrifter, deriblandt BedriftsGuiden.no;
For eksempel: …»basert på det jeg har avdekket om «selskapet» (det fremstår som et enkeltmannsforetak basert på mine undersøkelser)» skriver Jarle. Selskapet bak nettsiden BedriftsGuiden.no er ikke et enkeltmannsforetak, BedriftsGuiden Ltd. er et aksjeselskap og har vært det i flere år

Det er helt korrekt at Bedriftsguiden er registrert i England som LTD. Men vær oppmerksom på at kravene for slik registrering i England ikke er de samme som for AS i Norge. Blant annet er det ikke samme krav til aksjekapital. Du velger selv hvor stor «aksjekapital» du vil ha, og det trenger ikke være reelle verdier, men er et beløp du svarer for hvis selskapet skulle få problemer.

For Bedriftsguiden LTD er det snakk om 1000 pund. M.a.o. ca. 13.000 kroner. Et godt stykke unna de 100.000 kronene som man må ha i reelle verdier for å kunne stifte et norsk AS. I tillegg unslipper de for øyeblikket krav om revisorgodkjent regnskap som NUF, noe som etter min mening gjør dem mer til et enkeltmannsforetak enn et AS, selv om LTD har samme beskyttelse som et AS i det at eierne kun svarer for selskapets verdier.

For å se hvor lett det er å registrere et LTD – se et av selskapene som Companiehouse (som er registeret for LTD) viser til. De har også en FAQ om LTD.

I tillegg bør det være rimelig åpenbart at adressen de holder til i, ikke er en vanlig kontoradresse. Det vanlige er at man har slike samlingskontorer for utenlandske selskaper registrert i England.
BEDRIFTSGUIDEN LTD.
95 WILTON ROAD
SUITE 3
LONDON

Se bare på hvor mange andre som har akkurat samme adresse (også som Google søk). Legg også merke til at dette er adressen til deres sekretær (PDF dokument nr. 2 nedenfor) – noe man er pålagt å ha som LTD – det er denne kontoradressen myndighetene skal kunne komme innom hvis de ønsker å gjøre bokettersyn etc.

Som man kan se er altså BedriftsGuiden Ltd. ikke et enkeltmansselskap og Gunnar andreassen er heller ikke daglig leder i aksjeselskapet.

Her synes jeg Bedriftsguiden gjør et godt forsøk på gjøre det vanskelig å holde oversikt over hvem som faktisk står bak Bedriftsguiden. I det ene øyeblikket skriver de om BedriftsGuiden LTD for i det neste øyeblikket å vise til kontaktpersonen for det norske NUFet som representerer BedriftsGuiden LTD i Norge. Jeg synes det blir riktigest å se på hvem som faktisk står oppført som daglig leder i BedriftsGuiden LTD – og det er Gunnar Andreassen. For å finne frem til denne informasjonen må man grave litt i Companiehouse – og da kan man hente ut slike rapporter:
Om BedriftsGuiden LTD fra Companiehouse (PDF)
Mer om BedriftsGuiden LTD fra Companiehouse (PDF)

Jarle Dahl Bergersen fortsetter: «Kataloglisten.no som fremstår som en uavhengig oversikt over norske nettsteder er drevet av samme Gunnar Andreassen». Dette er selvsagt heller ikke rett. Kataloglisten.no drives av en nettavis (som heller ikke eies av Gunnar Andreassen)

Dette er riktig i dag, men kataloglisten.no var faktisk eid av Gunnar Andreassen når jeg skrev innlegget mitt. Endringen har skjedd i ettertid – sannsynligvis for å gjøre det vanskeligere å knytte Kataloglisten.no til BedriftsGuiden LTD. Dessverre er ikke slik historisk informasjon tilgjengelig fra Norid – men det er andre måter å vise dette på, blant annet diskusjoner om Kataloglisten.no på Norsk webforum og koblingen mellom Tettpå (som nå eier Kataloglisten.no) og BedriftsGuiden LTD (oppdatert: 17.02.2007 – innholdet er blitt fjernet fra Tett på’s nettsted – her er en lokal kopi) er opplagt og til og med dokumentert av Tettpå. (Se linken). I artikkelen på Tettpå skrytes det av BedriftsGuiden og den jobben de har gjort for Tettpå, og man får også lov til å se et bilde av Gunnar Andreassen.

Jarle Bergersen, som sier han har blitt vant til brev fra advokater, fortsetter i et nytt innlegg på sitt firmas nettside bergersen.net:»Fikk et brev i posten denne helgen, fra advokatene til Bedriftsguiden.no – eller skal jeg heller si, fra Gunnar Andreassen – ettersom Bedriftsguiden.no er et enkeltmannsforetak registrert på ham». Igjen kan vi bare påpeke at BedriftsGuiden Ltd. faktisk er et aksjeselskap og altså ikke har Gunnar Andreassen som daglig leder.

Det er riktig at Bedriftsguiden.no er et NUF for BedriftsGuiden LTD. Jeg synes personlig det er feil å påstå at et LTD er det samme som et aksjeslskap. Hvis det var det, ville nok Bedriftsguiden helller ha registerert seg i Norge som et AS med de regler som gjelder for slike, heller enn å registerer seg i England i et forsøk på å virke større enn de i virkeligheten er. Påstanden om at Gunnar Andreassen ikke er daglig leder i BedriftsGuiden LTD er forøvrig feil. Han står oppført som eneste kontaktperson for selskapet og som «Director» i papirene som er registert for BedriftsGuiden LTD. (Se PDF-dokumentene ovenfor)

Men Jarle D. Bergersen i Bergersen.net mener Brønnøysundregisteret, Norid og advokater tar feil og hevder at hans informasjon «bygger på offentlig tilgjengelige opplysninger».

For oss i BedriftsGuiden.no virker ikke dette særlig troverdig. Og når man tar så grunnleggende feil om hvilke selskap man omtaler, hvilke domener selskapene eier, hvem som er daglig leder osv. blir gjerne meningene bygget på dette også feil, det er lett å forstå. Dette bør Jarle Dahl Bergersen i Bergersen.net ta konsekvensen av.

Det er klart det er vanskelig å omtale et selskap som til stadighet flytter på domener og endrer foretaksstrukturer. Men det er ikke et problem som BedriftsGuiden LTD og Bedriftsguiden.no kan legge over på meg. Jeg mener jeg helt klart har underbygd mine tidligere påstander om Bedriftsguiden.no og BedriftsGuiden LTD. Selskapet fremstår for meg som enda mindre seriøst etter alt arbeidet jeg har lagt ned i å finne ut om dem.

For eksempel forsøker de å bygge egen kredibilitet ved å opprette en katalogliste som de og andre mindre katalogselskaper bruker for å underbygge seg selv. Senest denne uken snakket jeg med en selger fra Bedriftssøket som viste til Kataloglisten.no.

De bruker annonsepriser.no som et underlag for sine besøkstall, selv om annonsepriser.no er et åpent nettsted for annonsører og ikke sjekker slik statistikk – og de skriver pressemeldinger hvor de påstår de har flere besøk enn de store nettstedene som er med i TNS-Gallup.

Hvis dette er tilfelle har BedriftsGuiden alt å vinne og ingenting å tape på å bli med i undersøkelsen. Jeg vet at Kvasir tidligere har tilbudt seg å betale for slike undersøkelser for selskap som ikke har det i dag – det er kanskje en tanke for Bedriftsguiden hvis de ikke har råd til å være med.

For hvilken annen årsak skulle det være til at de ikke ser seg råd til å ha et norsk AS og bruke i området 25.000 kroner på å være med i TNS-Gallup? Det holder ikke å påstå at andre store nettsteder heller ikke er med, for så å forsøke å sammenligne seg med Google (se pressemeldingen).

Relaterte saker

Bedriftsguiden om meg (21.02.2007)
Om Bedriftsguiden, Nettkatalogen og undertegnede i Dagbladet (19.02.2007)
Oppdatering om Bedriftsguiden (17.02.2007)
Advokatbrev fra Bedriftsguiden (04.02.2007)
Bedriftsguiden (08.07.2006)

12 hendelser på “Tilsvar fra Bedriftsguiden”

  1. En annen innfallsvinkel :
    Jeg har tatt opp nettkatalogen.no med Brønnøysundregisteret, og de har visst ikke tillatelse til å publisere materialet som de har kjøpt via ravninfo.no . Det er vist kun til internt bruk i den enkelte bedrift som kjøper oppslagsverket : «Brønnøysundkatalogen». Og ikke til slik publisering.
    Det kan se ut som om hele Brønnøysundkatalogen, som er en offentlig pålagt registreringstjeneste, er kopiert. Og det er vist ikke tilatt å publisere dette, for å tjene penger på det ….
    Venter på mer info fra Ravninfo.

  2. Hei, Jarle!
    Jeg leste nettopp om saken din på dagbladet.no og ble med en gang utrolig provosert over hvor vanvittig krøkkete Bedriftsguiden og Nettkatalogen har håndtert din kritikk. Og etter å ha lest gjennom bloggen din, skjønner jeg dessuten at dette er berettiget kritikk som er grundig støttet opp av kildereferanser.
    Nå kan du legge Bedriftsguiden bak deg og ta fatt på nye useriøse, sleipe og feige aktører. For slik som Bedriftsguiden nå opptrer og uttaler seg, vil de selv grave sin egen grav.
    Stå på!

  3. Bedriftsguiden.No, en samleside

    En samling pekere for Ã¥ vise hvordan «tjenesten» bedriftsguiden.no faktisk jobber. Jeg vil pÃ¥ ingen mÃ¥te dømme noen, men titt litt pÃ¥ disse lenkene og se hva //du// synes om foretningsmetodene de bruker….

  4. Fint at du graver i virksomheten til disse folkene. De er fulle av dritt! Jeg prøvde på det for noen måneder siden, men mistet interessen da jeg sluttet som «mediaselger». I siste halvdel av dette blogginnlegget skrev jeg litt om bedriftsguiden, men uten å bruke særlig mye energi på å få frem hvor kaotisk de prøver å gjøre virksomheten sin for de som er uheldige eller dumme nok til å bli kunder av dem: http://abhorria.wordpress.com/?s=bedriftsguiden&submit=Search
    Kjør på!

  5. Bra jobbet! Jeg støtter deg 100% i din sak mot disse griske, kyniske og aggressive folkene som står bak disse «tjenestene». Må alle telefonselgere lide. Lenge.

  6. Arnado Tornado

    Ta dem, Jarle! Du gjør samfunnet en stor tjeneste. Jo før disse folkene blir forhindret i å lure folk og grafse til seg penger, jo bedre. Stå på.

  7. bedriftsguiden.no sitt «svar» til Jarle

    PÃ¥ denne siden pekte jeg deg til Jarles artikkel om bedriftsguiden.no og det ser ut som om at bedriftsguiden har svart, pÃ¥ en «noe» useriøs mÃ¥te, via sin egen blogg, [1]…

Stengt for kommentarer.