Dagbladet.no kan bli lagt ned – eller hvordan skrive en tabloid overskrift

dagbladet-internett-kan-bryte-sammen.jpg

Dagens overskrift på Dagladet.no er vel den mest idiotiske og tabloide jeg tror jeg har sett noensinne. På toppen av Dagbladet.no kan man nå lese «Internett kan bryte sammen» som overskrift på en sak om uenighet om hvordan sentrale tjenester og ordninger på internett skal administreres. En situasjon som ikke akkurat er prekær, og som ikke ville bety at internett bryter sammen – nesten uansett hva som måtte skje. Men det hadde vel ikke vært noe bang i å skrive en mer virkelighetsnær overskrift.
Og ja, Dagbladet.no kan bli lagt ned. Alt kan skje vet du – og det er lov å leve i håpet.

4 hendelser på “Dagbladet.no kan bli lagt ned – eller hvordan skrive en tabloid overskrift”

  1. Vi må ta Dagbladet og VG for hva det er; lødig underholdning som knapt kan taes seriøst. Skal jeg lese noe konstruktiv, leser jeg Morgenbladet som er en glede å motta i postkassen hver fredag. Apropos Morgenbladet; nå sender de også ut nyheter på mail. Morgenbladet er også den avisa som øker mest i opplag. Dét gleder meg. Det viser nemlig at mange mennesker i dette landet er lei av aviser som skriver om «kjendiser» og annet sprøyt og tull.

  2. Tabloidblogging

    For en tid siden ble jeg kontaktet av Dagbladet, som ønsker å rekruttere bloggere til sine sider. Jeg syntes det hørtes morsomt ut, og sa meg interessert.Men idag sendte jeg en mail til Dagbladets hyggelige representant og takket ne…

  3. Det er mulig nettversjonen er bedre enn papirversjonen – men ingen av dem er spesielt gode. Jeg er en gammel leser av Dagbladet og Dagbladet.no er blant nettavisene jeg leser hver dag – men jeg begynner faktisk å bli lei av den dårlige kvaliteten på nettavisene, selv Aftenposten.no skuffer.
    Jeg opplever faktisk at jeg nå bruker mer tid på å lese papirutgaven av Aftenposten enn nettavisene. Det er godt mulig det er en bevist handling at man publiserer mer «luft» på nettet og mer av «tyngden» i papirutgavene.
    Tablodiseringen av avisene er uansett frustrende for en tidligere mediamann som har jobbet i bedrifter som faktisk bedrev journalistisk virksomhet. (Avskrift av andre medier og direkte oversettelser av disse er ikke journalistisk arbeid, IMHO).

  4. Hehe – du var vel ikke litt vel slem med Dagbladet nå da..? Selv kjøper jeg Dagbladet kun noen få ganger i året, avhengig av hva Magasinet skriver om. Nettutgaven derimot, den synes jeg er bedre enn papirutgaven.

Stengt for kommentarer.