Bedriftsguiden

Ser ut som om det ligger ann til at jeg kommer til å skrive litt om forskjellige nettkataloger i min blogg fremover. Det er ingen ny foreteelse – men jeg tenkte jeg skulle skrive litt om hva jeg tror og mener om forskjellige nettkataloger og komme med mine egne betrakninger om det er verdt å bruke penger på dem. Dette vil foregå i kategorien «nettkataloger».

[Oppdatering 4. februar 2007: Bedriftsguiden sender advokatbrev og truer med erstatningssøksmål hvis jeg ikke fjerner denne artikkelen om dem]

Først ut er Bedriftsguiden som vel kan sies å være en slags utløsende faktor for at jeg fikk lyst til å begynne å skrive om alle de rare katalogene i «hakkebakkeskogen». Det jeg snublet over fikk meg til å ville dele oppdagelsene med andre og minnet meg på at det kan være greit å lage en slik enkel oppstlling på flere andre nettkataloger. Spesielt de som ikke er seriøse nok til å ville være med i TNS-Gallup sin uhildede undersøkelse. (Les mer om dette i mitt innlegg om nettkataloger og besøksstatistikk)

Informasjonen jeg har funnet frem til er offentlig tilgjengelig og relativt enkel å få tak i – men min erfaring er at det er sjelden folk gjør noe særlig bakgrunnsarbeide for å finne ut noe om disse nettkatalogene før de sier ja til en oppføring. Og salgsprosessen er gjerne sånn at selgerene vil ha svar der og da.

Bedriftsguiden

Katalogen er relativt ny, organisasjonen som driver Bedriftsguiden.no er registrert i England og i Brønnøysundregistrene som Norskregisterert utenlandsk foretak med org. nummer 988442496

De eier følgende norske domener: bedriftsguiden.no hustler.no bedriftsbasen.no nett-katalogen.no
Bedriftsguiden.no hevder selv å ha fire ganger så mye besøk som Rosaindex. (Pressemelding) – Noe som skulle gi dem 60.000 unike besøkende pr. uke. (med utgangspunkt i tallene til Rosaindex.no fra siste TNS-Gallup undersøkelse). Når det er sagt er de ikke med i TNS-Gallup sin undersøkelse og baserer seg kun på egen serverstatistikk. Påstanden i pressemeldingen om at «trafikkmålinger sier at nettsiden er så populær at den danker ut de fleste av de andre søke-tjenestene» virker spesielt lite troverdig tatt i betrakning at Bedriftsguiden.no bare snakker om den nettkatalogen i TNS-Gallups undersøkelse som har minst trafikk. (Mange kataloger er ikke med i TNS-Gallup undersøkelsen).

Hvis man graver litt dypere finner man et par interessante ting om Bedriftsguiden.no.
Bedriftsguiden LTD har Gunnar Andreassen i Bodø som daglig leder / adm. dir.

Kataloglisten.no som fremstår som en uavhengig oversikt over norske nettteder er drevet av samme Gunnar Andreassen – men med et annet foretaksnummer i Brønnøysundregistrene: 989333879. Dette foretaket eier følgende norske domener: gratisavisen.no pure-help.no gratisavisa.no kataloglisten.no

Det spørs om ikke konkurrentene Nettkatalogen og Purehelp har noe å si på hvilke domener Mr. Andreassen har sikret seg.

Bør du annonsere hos Bedriftsguiden?

Synes jeg det er verdt å bruke penger på å annonsere hos Bedriftsguiden?
Nei, basert på det jeg har avdekket om «selskapet» (det fremstår som et enkeltmannsforetak basert på mine undersøkelser) vil jeg ikke anbefale å bruke penger på å annonser hos Bedriftsguiden.no. At selskapet i tillegg velger å lage sine egne guider (kataloglisten.no) og bruker referanser til denne for å bygge egen kredibilitet virker så lite seriøst at anbefalingen blir: Styr unna

OBS: Kataloglisten (dvs. kataloglisten.no) som Bedriftsguiden.no driver er en slags kopi av kataloglisten som webtips.no driver. Denne listen over kataloger virker mye mer uavhengig enn Bedriftsguiden.no’s kataloglisten.no.

Relaterte saker

Bedriftsguiden om meg (21.02.2007)
Om Bedriftsguiden, Nettkatalogen og undertegnede i Dagbladet (19.02.2007)
Oppdatering om Bedriftsguiden (17.02.2007)
Tilsvar fra Bedriftsguiden (15.02.2007)
Advokatbrev fra Bedriftsguiden (04.02.2007)

3 hendelser på “Bedriftsguiden”

  1. Advokatbrev fra Bedriftsguiden.no

    Fikk et brev i posten denne helgen, fra advokatene til Bedriftsguiden.no – eller skal jeg heller si, fra Gunnar Andreassen…

  2. Det må du gjerne gjøre. Jeg kommer til å skrive med om diverse katalogselskap men kan allerede nå avsløre at det bare er et par tre aktører som jeg selv synes det er verdt å bruke penger på.

Stengt for kommentarer.